Alfa Romeo 4C

Pure sportiviteit krijgt vorm.

In één enkele auto de technologieën van de toekomst, de efficiëntie van het heden en de sportieve emoties van Alfa Romeo's verleden integreren. Dat doet de Alfa Romeo 4C. Een perfecte synthese van het merk-DNA, prestaties, Italiaanse stijl en technische meesterschap om een maximaal rijplezier aan een onberispelijke veiligheid te koppelen.

 

Prestaties

Verhouding gewicht/vermogen: < 4 kg/pk
Topsnelheid: + 250 km/u
Acceleratie 0-100km/u: 4,5 sec

 

Superlichte materialen

Chassis in koolstofvezel met steunen in aluminium: een oplossing dat een minimaal gewicht en maximale torsieweerstand verzekert.
Carrosserie met onderdelen in SMC met lage dichtheid, lichter materiaal met hoge weerstand van de jongste generatie.

 

Motor en transmissie

Turbobenzinemotor van 1.750 cm³ en 240pk.

Een motorblok in aluminium en directe injectie. Centraal geplaatste motor. Achterwielaandrijving. TCT transmissie met dubbele koppeling en "launch control"-functie om krachtige acceleraties vanuit stilstand te optimaliseren.

 

Nieuwe DNA-knop

Nieuwe Alfa DNA-knop met vier mogelijke standen: Natural, All Weather, Dynamic en de nieuwe race-modus, ontworpen om de rijervaring naar een hoger niveau te tillen.

 

Ophanging en remsysteem

Voorwielophanging met boven elkaar geplaatste driehoeken en MacPherson-ophanging achteraan. Remsysteem vooraan met geperforeerde, geventileerde schijfremmen en Brembo zadels.

 

Meesterschap Made in Italy

Ontwerp, ontwikkeling en productie made in Italy.

 

 
bekijk de Alfa Romeo 4c gallery op Flickr