NIEUWS - Heet van de naald

2020/11/03

Dienstverlening tijdens Lockdown

Beste Buga-Auto klant,

De overheid is genoodzaakt om het Covid-virus verder in te dijken en wij bij Buga-Auto leveren ook onze bijdrage. Maar we leveren u ook graag de beste service. Daarom kunt u ook nu bij ons terecht.

SERVICE
De ateliers in Berchem en Kempen blijven voor 100% open

Hebt u al een afspraak gemaakt voor uw onderhoud, herstelling of winterbanden?

Dan kan deze afspraak gewoon doorgaan met respect voor 'social distancing' en voldoende ontsmetting.

Wilt u een afspraak maken voor onderhoud, herstelling of montage winterbanden?

Dat kan, via de website: www.buga-auto.be/service 

Of telefonisch:
Antwerpen - Berchem:   03 286 80 20 
Kempen - Geel:               014 57 55 00

VERKOOP
De showrooms zijn gesloten, maar we blijven actief achter de schermen

Hebt u een nieuwe of tweedehandswagen besteld? 

Proficiat! En bedankt voor het vertrouwen in Buga-Auto. Onze leveringsdienst blijft operationeel. Uw verkoper houdt u op de hoogte van de afgesproken levertermijn en spreekt verder de dag en uur met u af. We lichten u ook de leveringsprocedure toe en houden bij levering rekening met de Covid-voorschriften.

P.S.: Ook Home Delivery is mogelijk! 

Hebt u onze virtuele toonzaal op www.buga-auto.be bezocht en hebt u interesse om een nieuwe, 0 km of tweedehandswagen aan te kopen?

Neem contact met ons op, we begeleiden u graag verder in uw aankoop.

Via email: 
Antwerpen - Berchem:     verkoop.antwerpen@buga-auto.be
Kempen - Geel:                verkoop.kempen@buga-auto.be

Via telefoon: 
Antwerpen - Berchem      03 286 80 27 
Kempen - Geel                  014 57 55 00
Wijnegem                          03 355 49 84

OPENINGSUREN
Buga-Auto blijft zich dagelijks voor u inspannen

maandag tot vrijdag:                zaterdag:
van 8u00 tot 18u00                    van 9u00 tot 12u00

Bedankt voor het vertrouwen in ons, we zullen met alle beschikbare middelen hieraan trachten te beantwoorden. U kunt steeds terecht met al uw vragen.
 
Blijf gezond en zorg goed voor elkaar.
 
Het Buga-Auto Team


2020/11/02

Het zorgpersoneel voor uw wagen blijft bij Buga-Auto 100% doorwerken

    


Fiat New 500 met extra deurtje

De elektrische Fiat 500 werd voorzien van een extra deurtje aan de passagierskant. Praktisch! Daarnaast wordt ook het gamma van de volledi elektrische wagen uitgebreid.

Volledig elektrisch

De gloednieuwe Fiat 500 heeft een volledige elektrsche aandrijflijn. Het gamma werd uitgebreid met 3 nieuwe uitrustingsversies en een vierdeurs. 

Extra deur

De New 500 heeft nu 4 plaatsen en... 4 deuren. Deze vierde bevindt zich aan de passagierskant en gaat in tegengestelde richting open. Handig om je achterbank gemakkelijker te bereiken en praktisch voor jonge ouders.

Gamma uitgebreid

De laceringsversie heet La Prima maar de New 500 heeft 3 versies: @ACTION, @PASSION en @ICON. Voor iedereen wat wils dus.
 

Bron: Autoscout

 


Kleine facelift voor Fiat Tipo + nieuwe Cross

Fiat Tipo is nu ook aan de beurt om een kleine facelift te krijgen. Een nieuwe neus, een vernieuwd interieur en een aangepast motorgamma. Ga op ontdekking.

Enkel de neus van de Tipo werd bijgewerkt. Met ledlampen voor een beter lichtbeeld en langere levensduur, een nieuwe bumper e, de grill waarin het nieuwe Fiat logo prominent in beeld komt. Daarenboven kreeg de Tipo nog nieuwe velgen van 16/17 duim. 

 

Bron: Autogids.be

Fiat Tipo Cross

Enkel een cross-over ontbrak nog in het Tipo gamma. Bij deze, Fiat Tipo Cross op de basis van de hatchback. Hij is met dakdragers wel 7 centimeter hoger dan de hatchback. 

Nieuwe technologie en motoren

In het interieur zijn de zetels vernieuwd en is het uitgerust met een nieuw digitaal instrumentenpaneel. Ook de optionele UConnect 5-infotainment is mogelijk (zie ook New Fiat 500). Wat het motorgamma bij de lancering betreft: een 1.0 turbobenzine met 100 pk en een CO2-uitstoot van 121 g/km (WLTP) en een 1,3 Multijet-diesel van 95 of 130 pk met een CO2-uitstoot van 110 g/km (WLTP).

Bron: Autogids.be

 

Bron: Autogids.be


Jeep Renegade 4xe

Welkom bij het plug-in hybride avontuur met de Renegade 4xe. Gocar.be testte de SUV.  De Renegade met 50 tot 52 g/km is het eerste model van Jeep met het 4xe-label, samen met  de Compass 4xe en de Wrangler 4xe (volgend jaar).

Efficiënt

De Renegade is verkrijgbaar in twee vermogensniveaus: 190 of 240 pk. Hiervoor wordt hij aangedreven door een nieuwe 1,3-liter benzinemotor van 130 of 180 pk, gekoppeld aan een elektromotor van 60 pk. Diericht zijn inspanningen op de achteras en zorgt voor een puur elektrisch rijbereik van 44 km ver dankzij de 11,4 kW accu. De voorste motor kan  een deel van zijn vermogen naar achteren sturen als de accu leeg is, zodat vierwielaandrijving  onder alle omstandigheden beschikbaar is. De off-roadcapaciteiten zijn identiek aan die van de andere versies. De Trailhawk afwerking voor cross-country rijden bestaat ook als plug-in hybride.

Klassieker

Het hybridesysteem stimuleert steevast het gebruik van de elektrische aandrijving zolang de belasting en de eisen van de bestuurder dit toelaten, en start hij automatisch de benzinemotor wanneer de omstandigheden daarom vragen. Daarnaast is er e-Save, dat de benzinemotor gebruikt om de accu te sparen voor later gebruik, en Electric, dat het exclusieve gebruik van de elektromotor afdwingt. De recuperatie van de remenergie, die in de normale modus eerder mager uitvalt, kan worden versterkt door de B-modus te activeren, die zeer praktisch is in de stad, waar het mogelijk wordt om bijna zonder rempedaal te rijden.

Charme

Renegade richt zich vooral op comfort rijden. Hij biedt ruimte voor 4 volwassenen en heeft een evengrote koffer als de klassieke Renegade. Dankzij enkele menu's die werden toegevoegd aan het multimediasysteem kun je de elektrificatie in de gaten houden en configureren en met de app kun je laden op afstand programeren. 

In cijfers:

Motor: 4-cilinder benzine, plug-in hybride, 1.332cc; 240pk bij 5.750rpm; 270Nm bij 1.800rpm.

Aandrijving: vierwielaandrijving.

Versellingsbak: 6-trapsautomaat.

L/B/H (mm): 4.236/1.805/1.692

Gewicht (kg): 1.770

Koffervolume (l): 330

Tankinhoud (l): 36,5

Elek. autonomie (km) : 50

0-100 km/u (sec.): 7,1

Prijs: € 37.800 BTWi.

Vermogen: 240 pk

Maximumsnelheid: 199 km/u

Gemengd brandstofverbruik: 2,2 l/100 km

CO2: 50 g/km

Bron: Gocar.be Lees het volledige artikel op gocar.


Nieuwe Fiat 500 wint ‘Red Dot Award 2020’

De Nieuwe Fiat 500, de eerste volledig elektrische auto van FCA, heeft de ‘Red Dot Award 2020’ gewonnen, een van de meest begeerde prijzen in de wereld van industrieel design, in de categorie ‘Designconcept’. De nieuwe elektrische stadswagen van Fiat is nu klaar om een revolutie teweeg te brengen in de mobiliteit van morgen, met zijn onmiskenbare stijl doordrenkt van de Italiaanse cultuur, de geest van La Dolce Vita, technologie en innovatie.

De uitreiking van de ‘Red Dot Awards 2020’ heeft online plaatsgevonden. De Nieuwe Fiat 500 werd bekroond met een prijs in de categorie Designconcept, een van de drie categorieën van de ‘Red Dot Design Awards’. De felbegeerde prijzen werden uitgereikt door een internationale jury bestaande uit 21 van de meest gerenommeerde designprofessionals en docenten ter wereld. De nieuwe stadswagen van Fiat kreeg een prijs voor zijn uitstekende, unieke design en zijn vermogen om zich te onderscheiden van zijn concurrenten. In 2019 ging dezelfde prijs naar de Fiat Concept Centoventi.

Olivier François, President van Fiat Brand Global, merkte op: “Ik ben er trots op dat we de ‘Red Dot Award’ hebben gewonnen, omdat de 500 altijd meegegaan is met zijn tijd. Hij verandert als de maatschappelijke noden veranderen. Dat geldt ook voor de derde generatie van de 500, die moet inspelen op de nieuwe mobiliteitsbehoeften van mensen. De Nieuwe Fiat 500 werd in Italië bedacht, ontworpen en gebouwd, met de authenticiteit van een product dat liefdevol thuis wordt gemaakt. Al van bij het begin bracht het project voor de Nieuwe 500 een golf van positiviteit teweeg bij Fiat, met zijn energie en creativiteit. Die typisch Italiaanse creativiteit, die voortvloeit uit 63 jaar geschiedenis en successen, heeft geleid tot een volledig nieuwe, zuiver elektrische, hoogtechnologische en geconnecteerde auto, maar nog altijd een 500: verbluffend, charismatisch en met het vermogen om voor verandering te zorgen, om in onvervalste Dolcevita-stijl een object van verlangen naar emissievrije mobiliteit te worden.”

Een object van verlangen, in onnavolgbare 500-stijl. Nu verwacht wordt dat mobiliteit duurzamer, geconnecteerd en autonoom wordt, met een steeds strengere regelgeving, treedt de derde generatie van de Fiat 500 opnieuw op de voorgrond met al zijn design en rijplezier. Hij vormt niet alleen een revolutie, maar de ‘reïncarnatie’ van een ingesteldheid, die vernieuwing kan inspireren. In feite volstaan regels en voorschriften niet voor een echte revolutie, er is iets iconisch en moois nodig: de Nieuwe Fiat 500.

In de woorden van Klaus Busse, Hoofd van EMEA FCA Design: “Met de Nieuwe 500 van Fiat wilden we een elektrische auto met een ziel creëren, met een design dat sterk inspeelt op de Italiaanse stijl en het gevoel dat kan worden geput uit de sculpturale trend van de Nieuwe 500, in zijn ‘ogen’ – de koplampen – en in zijn interieur. We wilden een uniek product creëren, als statement van de Italiaanse geest, van wat Italië als natie en Fiat als merk vandaag kunnen creëren. De ‘Red Dot Award’ winnen is een grote eer voor het hele team dat aan het Nieuwe 500-project heeft gewerkt.”

De ‘Red Dot Design Awards’ gingen in 1955 van start en zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest begeerde onderscheidingen in de wereld van industrieel design. De ‘Red Dot Design Awards’, die onderverdeeld zijn in drie grote categorieën (Productdesign, Communicatiedesign en Conceptdesign), worden uitgereikt aan alle bedrijven waar speciale aandacht wordt besteed aan design. De internationale jury, bestaande uit onafhankelijke designers, docenten en journalisten, beoordeelt projecten op basis van criteria zoals innovatie, vormkwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid. Dit jaar werden meer dan 4.100 nominaties ontvangen uit 52 landen; 187 van die projecten wonnen een prijs.   

Bron: Fiat Chrysler Automobiles Belgium


Nieuwe Fiat 500e Trepiuno met extra deurtje?

Op 24 en 25 oktober heeft in Italië het officiële debuut plaats van de volledig elektrische Fiat 500, kort daarop volgt de Europese introductie. Deze werd de afgelopen maanden druppelgewijs voorgesteld. Het suicidedeurtje als 'teaser' houdt men in ieder geval bezig. Deze nieuwe Fiat 500 e is in 3 uitrustingsniveaus verkrijgbaar. Trepiuno rolt vanaf 2021 van de band.

Bron: autoedizione.


6/10/2020

Fiat 500e gewikt en gewogen

De eerste 100% elektrische wagen van FCA ziet het licht. Gocar.be laat weten wat ze er van vinden. 
Hieronder een samenvatting.

Bron: Gocar

Het aantal elektrische wagens boomt. Het eerste model van FCA-groep is voor sommigen misschien iets te laat om volop in de schijnwerpers te staan. Voor Fiat is 2020 het ideale jaar. Met zijn 3,64 cm is hij iets groter maar nog compact. De accu heeft een capaciteit van 42 kWh, genoeg voor 320 km autonomie en 468 km in stedelijk verkeer. 

Interieuraanpassingen

Het interieur van deze Fiat 500 is samen te vatten als: praktisch. Aan boord is een mooi vormgegeven dashboard met in het midden een opbergvak voor de smartphone en een inductie-laadsysteem. Met daaronder de bedieningselementen van de versnellingsbak. Dus geen versnellingspook tussen de passagiers. De vloer is niet plat, met bijna overal veel opbergruimte. Fiat heeft voor achteraan nog een verrassing in petto. De rijpositie werd aangepast, voortaan zitten we 11 milimeters lager ook kun je meer instellen dan voorheen.

Elektrisch met geluid

Het weggevoel, de geluidsisolatie en de stuurkalibratie lijkt beter dan een 500 met verbrandingsmotor. Bij ongeveer 25 km/uur treed het verplichte Acoustic Pedestrian Alert System (AVAS) in werking. 

Om met slecht één pedaal te rijden schakel je over naar de Range-modus. in deze modus mag het elektriciteitsverbruik laag. 
Deze 500 vertrekt snel en zonder slippende banden en een zeer goede demping zorgt voor een behouden comfort.

Lees de volledige review van gocar. 


De nieuwe Jeep Compass 1.3 GSE 130pk getest

 

De huidige 1.4-turbomotor wordt vervangen door een nieuwe turboviercilinder op benzine (130 of 150 pk). 
Past die motor bij het karakter van JEEP? Vroom.be testte het uit gedurende een 1000 kilometer rit met de 130pk versie. 

Compass ging naar de Italiaanse fabriek en de bestseller werd een beetje herwerkt. Vijf nieuwe kleuren en 6 nieuwe velgdesigns (16 - 19 duim). Met als summum: onder de motorkap een nieuwe benzine 1.3 turbomotor (net zoals bij Renegade een paar maanden terug). Met de keuze tussen 130 pk (manueel 6 versnellingen) of 150 pk (automatische zesbak met dubbele koppeling) met Sport-modus. 

Lees het verdict van vroom.be


Nieuw: Jeep Wrangler 4xe: offroad plug-in hybride


Bron: Fiatpress

De nieuwe elektrische variant van Wrangler werd door Jeep onthuld. Te zien op onze wegen: begin volgend jaar.

De 4xe bestaat uit een 2.0 viercilinder turbobenzine met een 17 kWh batterij iop 400 V. De hybridecombo levert 380 pk en 637 Nm. Met een kleinere elektromotor op de motor die als starter-generator fungeert en een 12 V batterij voor accessoires. 

Lees meer in het artikel van Autogids.

 


De iconische SUV is terug: JEEP GRAND WAGONEER


Bron: Fiatpress

Vier decennia nadat de Grand Wagoneer van Jeep op de markt kwam (1984), haalt Jeep de naam weer naar boven voor een conceptcar die zijn jongere broertje kan zijn. Een luxueuze Jeep, start van de productie: volgend jaar in Detroit.

Wat mag je verwachten? Een SUV met plugin hybride aandrijflijn, een groot infotainmentscherm voor alle passagiers, ruimte voor zeven passagiers, grote raamoppervlakken en stevige materialen.

De nieuwe Wagoneer is er eentje om 'u' tegen te zeggen en heeft een stoere look: een enorm radiatorrooster, een lichtgevende rand en Wagoneer logo, en led-koplampen in de hoek. beschermingselementen vooraan in zwart aluminium, ...

Lees meer op Vroom.


Wereldpremière van de eerste proefrit van de Fiat New 500 'La Prima' berline

Bestellingen voor de New 500 'La Prima' berline, geopend bij alle Fiat-dealers!

Olivier François rijdt de symbolische locaties in Turijn voorbij die geschiedenis hebben gemaakt voor Fiat's icoon: de Mirafiori-fabriek waar de New 500 wordt geproduceerd, de voormalige Fiat-fabriek Lingotto (nu een museum) waar de kwaliteitstesten van de eerste generatie Fiat 500 werden uitgevoerd, boulevards van Piemonte en te eindigen op de Monte dei Cappuccini met een uitzicht op de stad en de Alpen.

Bekijk de proefrit:

 


Geslaagde facelift van Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio


Bron: Autoscout24

De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio werd in de eerste plaats ontwikkeld als ultrasportieve SUV. De auto werd opgefrist met enkele kleine nieuwigheden maar in kern blijft hij dezelfde. Alfa pakte het interieur aan: elke Stelvio krijgt een nieuwe console waardoor de bediening kwalitatiever aanvoelt en ook de middentunnel werd aangepakt en je kunt optioneel je smartphone opladen. Een nieuw infotainmentsysteem met een groter aanraakscherm van 8,8 duim is ook zo'n aanpassing. Verder bevat de update nog enkele nieuwe kleuren, accessoires in koolstofvezel en nieuwe rijhulp. De verbrandingsmotor is nog hetzelfde (V6 biturbo) 2,9 liter, 510 pk en NM koppel vanaf 2.500 tpm. Autoscout24 testte deze vernieuwde topper.

Lees het artikel.


1/9/2020

Maak kennis met Abarth 595 Scorpioneore en 595 Monster Energy Yamaha

Abarth presenteert deze twee verbluffende reeksen die zowel erfgoed en rijplezier belichamen.

Abarth 595 Scorpioneore

Met zijn beperkte reeks van 2000 exemplaren brengt de Abarth 595 Scorpioneore hulde aan de exclusieve A122 Abarth 'Gold Ring' (A112 Abarth 'Targa Oro') waarvan in 1979 slechts 150 exemplaren werden gebouwd. Voorzien van zwart koetswerk, goudkleurige details, verfijne interieurs en een uitgebreide standaarduitrusting.

Bron: whatmatters.be

Abarth 595 Monster Energy Yamaha

In deze special ontdek je de gedeelde merkwaarden van Abarth en Yamaha: prestaties, racen, technologie, rijplezier, uitdaging, emoties en liefde voor sport.

Bron: whatmatters.be

Ontdek meer over deze toppers in het artikel van whatmatters.be 

 


31/08/2020

Getest: Alfa Romeo Stelvio

Journalist Piet Andries testte voor autogids.be de Italiaanse SUV tijdens een lange trip. Wat zijn zijn conclusies?

Lees het volledige artikel op Autogids.be

Wat vind ik van de Alfa Romeo Stelvio? #1

Bron: autogids.be


Jeep Renegade & Compass 4xe


24/8/2020

Getest: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Bron: gocar.be

De ultrasportieve versie van de Giulia werd aan een test onderworpen door gocar.be. Wat zijn de conclusies?

- Technologische update; een geheel nieuw mediasysteem (compatibel met Apple Carplay en Android) mer een modern en leesbaar touchscreen van 8,8". Een digitaal display met prestatiegerelateerde informatie die de bestuurder in realtime kan bekijken. 

- Veiligheid: rijmiddelen toegevoegd zoals intelligente cruisecontrol, dodehoekdetectie met koerscorrectie enzovoort.

- Onder de motorkap: nog steeds een krachtige 2,9-liter V6 biturbo die volledig bestaat uit aluminium en 510 pk (bij 2.500 tpm) levert). Met 'Active Torque Vectoring"-systeem (zelfremmend differentieel) en op de Stelvio via de Q4-vierielaandrijving. De 8-trapsautomaat is perfect gekalibreerd en reageert in de sportiefste standen (Sport- of Race-modus) verrassend snel.

Lees het volledige artikel op gocar.be

Eigenschappen:

Motor: V6 biturbo benzine, 2.891cc; 510pk bij 6.500rpm; 600Nm van 2.500 tot 5.550rpm.

Aandrijving: op de achterwielen

Versnellingsbak: 8-trapsautomaat (ZF)

L/B/H (mm): 4.643/1.860/1.436

Gewicht (kg): 1.580

Koffervolume (l): 480

Tankinhoud (l): 52

0 tot 100 km/u (sec.): 3,9

Prijs: € 85.400 BTW inbegrepen

Vermogen: 510 pk

Topsnelheid: 307 km/u

Gemengde brandstofverbruik: 8,5 l/100 km

CO2: 198 g/km


31/07/2020


Bron: auto55

Fiat Panda: de goedkoopste mild hybrid op de markt!

Alles elektrisch en zuiniger! Zelfs de kleinste wagens gaan die tour op. Hiervoor kiest men voor een tussenoplossing: de milde hybride. Die heeft een starter/alternator die ook elektrische bijstand kan leveren. Auto’s met een mild hybrid (ook wel microhybrid genoemd) systeem kunnen de motor vaker uitschakelen, maar hebben niet het vermogen om louter elektrisch te rijden. Zelfs niet voor even. Fiat rust de Fiat 500 en Fiat Panda zo uit met een nieuwe motor. 

Nieuwe driecilinder benzinemotor voor Fiat Panda en 500

De Italianen ontwikkelden een nieuwe éénliter driecilinder motor waarvan de benzinecentrale maximaal 70pk opwekt. Een 11 Ah lithiumbatterij slaat de energie op die anders verloren gaat e, ee, 3,6kW (5pk) sterke elektromotor levert bijstand. Zo verkrijg je een verbruiksdaling van ongeveer 20% ten op zichte van de 69pk sterke 1,2l viercilinder die voorheen gebruikt werd.

20% verbruikswinst

In de Fiat Panda daalt het verbruik erdoor van 4,9l/100km naar 3,9l/100km en zakt de CO2-afgifte van 110 naar 89g/km. Dat cijfer illustreert tegelijk hoe ambitieus de 95g/km als gemiddelde is voor het ganse Europese wagenpark. Bovendien moet de uitstoot tegen 2030 nog eens met bijna 40% omlaag, naar niet eens 60g/km. Er is momenteel geen technologie voorhanden die een compacte, relatief goedkope auto onder die drempel kan krijgen. Heel wat analysten gaan er daarom van uit dat de betaalbare, compacte auto in Europa zal verdwijnen. Fiat stelde de volgende 500-generatie al voor, maar die is er louter als EV. Die kost meer dan 37.000 euro.

Bij de Panda Hybrid valt het prijsverschil voor de mild-hybrid-oplossing mee. In afwerkingsniveau Easy staat het modelletje met elektrische ondersteuning in de catalogus vanaf 11.890 euro. Dat is amper 700 euro meer dan de 1.2 zonder elektrische ondersteuning. Realiseert de Panda ook in de praktijk een verbruiksdaling van 20% dan verdient z’n eigenaar het verschil, eventuele voordelen in taxatie uitgezonderd, na ruwweg 50.000km terug. Momenteel is de Fiat Panda Hybrid op de Belgische markt de goedkoopste in z’n soort.

Bron: auto55.be.


19/03/2020

Reserveer uw JEEP Plug-In-Hybrid (PHEV) - Prebooking tot 30 april 2020!

Jeep betreedt de Plug-in-Hybrid-martkt (PHEV) met een gelimiteerde, 'First Edition' op Compass en Renegade, nog vóór de lancering van het volledige gamma in het 2de kwartaal van 2020. En u kunt de uwe reserveren!

Be the first! Reserveren is mogelijk tot 30 april!

Reserveer uw PLUG-IN HYBRID of ontdek de specificaties >


 

New Fiat 500 Electric meer info 6/3 in de showrooms of op de website!

De dag voor de officiële lancering van de new 500 Electric: drie grote Italiaanse mode/design huizen moeien zich met de (r)evolutie in het A-segment. Het icoon werd opnieuw uitgevonden in: 'Grigio Armani', 'Kartell Blu' en 'Bulgari Arancio'. Drie eenmalige creaties voor het grote nieuws van morgen. Welke kies jij? Bekijk ook de eerste livebeelden van de new 500 Electric: https://youtu.be/yy1ADQUqp10

Interesse in één van de eerste gelimiteerde 500 Electric? Alle info vanaf vrijdag 6 maart in onze showrooms of hier op de website. 

 

   

 


Binnenkort: Fiat 500 Electric bij Buga-Auto

De (R)evolutie in het A-segment: de nieuwe Fiat 500 Electric. Zeer binnenkort bij ons verkrijgbaar! Alle informatie volgt snel.

 

  

 

 


Eerste Abarth Story van 2020:  Abarth 695 70°Aniversario

Wie houdt er niet van een goed verhaal? Ex-formule 1 rijder Thierry Boutsen is fan van de Abarth 695 70° Aniversario.

Hij doet zijn verhaal in Monaco. Hij leerde zijn moeder autorijden met een Fiat 500 uit 1957. Dat verklaart misschien zijn enthousiasme voor de sportieve varriant van het huidige model Abarth. De nieuwe Abarth 695 70° Aniversario heeft immers dezelfde kleursteling als die Fiat 500 uit 1957.  Maar niet alleen de herinnering hieraan doet hem kiezen voor de Abarth. Boutsen: "Hij is licht, wendbaar, krachtig, heeft een perfecte wegligging en krachtige remmen".

Lees het volledige verhaal op Autosportwereld.be
Bron: Autosportwereld.be 

De Abarth 695 “70° Anniversario”

Of je nu een verzamelaar bent of fan bent van een sportieve, wagen zonder compromissen, deze Abarth maakt indruk met zijn nieuwe achterspoiler.  De spoiler is manueel verstelbaar, net als die van racebolides waarbij mecaniciens in de pits wel vaker de hoek van de spoiler bijregelen om het rijgedrag van de auto af te stemmen op het circuit.

De nieuwe Abarth 695 70° Anniversario heeft enkele iconische stijlelementen uit het heden en verleden, zoals de Record Monza-uitlaat voor een onmiskenbaar geluid, de nieuwe groene kleur ‘Monza 1958’, de vele details in Campovolo Grijs, de koetswerkkit, de spoilerlip voor- en achteraan en de buitenspiegelkappen. De 17” lichtmetalen SuperSport-velgen en de befaamde rode Brembo-remklauwen zijn eveneens standaard.

De nieuwe 695 70° Anniversario wordt aangedreven door de krachtigste motor in het gamma. De 1.4-turbomotor levert een vermogen van 180 pk en een koppel van 250 Nm bij 3.000 t/min. De wagen gaat in nauwelijks 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 225 km/u.

Ook de connectiviteit werd tot in de puntjes verzorgd. De standaarduitrusting is wordt aangevuld met automatische airconditioning, dagrijlichten, led-mistlichten, Xenon-koplampen, regen- en lichtsensor, parkeersensoren achteraan en specifieke matten.


Iconische Fiat 500 gaat hybride

 

Een hybride wagen is niet alleen goed voor het milieu, ook u geniet van tal van voordelen. De Fiat 500, icoon onder de  stadsauto's gaat nu ook de hybride toer op en geeft zijn look een stijlvol tintje groen. De 500 en 500C luiden het hybride hoofdstuk van hun verhaal in met de exclusieve koetswerkkleur 'Green Dew' en innovatieve Seaqual TM - zetels en alle voordelen die u als bestuurder van een hybride wagen geniet. Zo geniet u van een verlaagde uitstoot en verbruik met wel 20 procent en bent u klaar om de wereld te veranderen, in stijl.

Plastic vezel

Met een hoogwaardig designproduct heeft men een ethisch doel: de vervuiling van de zee helpen bestrijden. De zetels in de nieuwe 500 en 500C Hybrid Launch Edition zijn vervaardigd met Seaqual TM , een speciaal soort vezel dat gemaakt is van plastic dat op de zeebodem verzameld en nadien gerecycleerd wordt.

Oog op de batterij

Met het intuïtive TFT-scherm van de nieuwe 500 en 500C Hybrid Launch Edition houdt u alles in een oogopslag in de gaten, te beginnen met het batterijniveau van de hybridemotor.

Positieve impact

Hybridemotoren hebben een onweerlegbare impact op het milieu, daarom kennen de meeste landen heel wat economische voordelen zoals belastingsverlagingen toe. Hierdoor zijn hybridewagens vaak voordeliger dan die met gewone verbrandingsmotoren. Bovendien kunt u met deze nieuwe hybride Fiat gaan en staan waar u maar wilt. U krijgt vrij of voordelig toegang tot verkeersluwe zones, vrijstellingen van de meeste rijverboden en geniet van uitgebreide parkeermogelijkheden.

Interesse in de nieuwe Fiat 500? Vraag ernaar bij uw BUGA-AUTO in uw buurt.


Verkoop RAM pick-up piekt!

Bij BUGA-AUTO piekte afgelopen weekend (18/1-19/01 nvdr.) de verkoop van de RAM pick-up, de meest luxueuze pick-up io de markt.
Dit wordt ook bevestigd door www.cars.com die de RAM heeft uitgeroepen tot 'Lucury Car of the Year'. 

Ook nog speciale dank aan vrt-nieuws voor de nationale aandacht die het genereerde via televisie en internet voor dit model. Ze gebruikten onze RAM LIMITED voor een reportage over - volgens de journalist - de nadelen, maar vergeten de vele voordelen doe deze topauto te bieden heeft.

Alle kopers bedankt voor het vertrouwen en voor alle geïnteresseerden: kom gerust (nog eens) langs.

 

 


En de sportwagen van het jaar is ... Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio!

Bron: Autosportwereld.be

De 375 kW (510 pk) sterke topversie van de Alfa Romeo Stelvio werd door de lezers van het magazine AUTO BILD SPORTSCARS verkozen tot winnaar in de categorie SUV/Import als Sportwagen van het jaar 2019. En dat tussen de 110 kandidaten die deelnamen aan de wedstrijd in 10 categorieën. Deze SUV is dus eigenlijk een sportscar volgens de lezers. De SUV heeft dus een hoge status onder sportwagenliefhebbers. Hij is de meest krachtige wagen in het segment maar ook zeer wendbaar en rijdynamisch. 

Lees hier het volledige artikel in autosportwereld.be. 


Klaar voor Halloween? Wij alvast wel.


Fiat Centoventi nu vast configureerbaar

'The icon of less', de 'Affordable but cool' dat was in 1980 de samenvatting van de revolutionaire Panda in 1980.
Dit concept wordt ook de Panda van de toekomst. 

De winnaar van de Red Dot Awards 2019, categorie 'Design Concept, Mobility 'Fiat Centoventi' is het concept van de toekomst. Naar verwachting wordt dit de volgende belangrijke stap (2021) van Fiat's revival. Elektrisch met de meer rationele economische Panda naast de Luxe lifestyle-versie Fiat 500.

Lees er meer over op Autoeditzione.nl. 

Bekijk het promofilmpje. 

 Bron: Autoedizione


Fiat 500X: beste prijs/uithoudingsverhouding 

Gocar.be maakte een ranking van de beste 10 cross-overs die momenteel minder dan 25.000 euro kosten. 
Fiat 500X behaalt hierin een mooie tweede plaats. Het is een SUV met de beste prijs/uitrustingsverhouding op de markt.

500X 

De laatste Fiat 500 van de familie is de 500x. De X staat voor extra.
Eigenlijk is hij de grote broer van de Fiat 500:  de looks zijn hetzelfde maar je hebt meer deuren, een grotere koffer, meer plaats en een hogere instap.

Bovendien is de 500x compact; praktisch en niet zo duur. Lees er meer over.


Fiat 500 gaat wereldwijd elektrisch

Leuk nieuws op Vroom.be: Fiat zal volgend jaar elektrische Fiat 500's gaan produceren: Fiat 500 BEV. 
De investeringen zijn al begonnen, de productielijn zou zo'n 80 000 stuks per jaar moeten kunnen bouwen.
Startdatum productie: tweede kwartaal 2020. Iets voor jou? 


Sfeerbeelden Camp Jeep

Camp Jeep in Italië was een succes. Enkele sfeerbeelden:

 

 

 


Vertrek naar Camp Jeep in Italië

Camp Jeep is hét jaarlijkse event voor Jeep® fans. De place to be dit jaar is San Martino di Castrozza in Italië. De deelnemers worden ondergedompeld in de Jeep-wereld met tal van activiteiten en ontspanning in een prachtige setting. Zo krijgen ze de gelegenheid om het hele SUV-gamma van Jeep® te testen, om de legendarische terreincapaciteiten van hun eigen Jeep® op de proef te stellen doorheen een reeks terreincircuits en verscheidene activiteiten bij te wonen zoals liveconcerten en entertainment voor kinderen.

 

 


Fiat viert verjaardag 500 met nieuwe ‘Dolce Vita’ strandeditie


bron: Autoedizione

De Fiat 500 is op 4 juli jarig, wat een zomerse datum is en daarom presenteert Lingotto op die dag het liefst een editie die goed aansluit bij het seizoen. Vorig jaar was dat de uiterst chique ‘Spiaggina’ wat een duidelijke verwijzing naar het strand is. Ook dit jaar blijven we in dezelfde sfeer. Donderdag weten we officieel hoe hij heet, maar er klinkt al door dat het heel toepasselijk ‘Dolce Vita’ is.

Lees er meer over op Autoedizione.nl


Opnieuw samenwerking Buga-Auto en Boretti

Buga-Auto en Boretti slaan opnieuw de handen in elkaar en presenteren u: de unieke JEEP Compass Limited.
Een exclusieve reeks van slechts 15 voertuigen met zeer volledige uitrusting én Boretti Carbone (houtskool BBQ) en kookshort.

De ideale combinatie van 2 topproducten met topdesign, klassieke uitstraling en hoogstaande kwaliteit. 
De speciale velgen matchen met de kleur van Borretti Carbone en beiden zijn afgewerkt in glossy black. Klasse!

Lees in het persbericht de specificaties van deze toppers! 

 


Start Abarth Tour Champagne 2019

Weer gelukkige BUGA-AUTO klanten.

 

 

 


Records op 3 circuits: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Om het kunnen van de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio nog eens te tonen stuurde de Britse Alfa PR-afdeling 3 circuits op. Drie records werde verbroken. Lees er meer over op Autoweek. 


Antwerp Classic Car Event: 4 en 5 mei

Het Antwerp Classic Car Event vindt het eerste weekend van mei plaats in het park van Brasschaat. Ontdek er zo'n 1000 Classic Cars en heel wat randanimatie. Ook BUGA-AUTO is van de partij met al onze nieuwigheden

Het event is georganiseerd rond het vertrek van de Tour Amical, de buitenlandse rally voor Classic en GT cars. Dit jaar is de bestemming Griekenland, de rally vindt plaats op 11 tot 17 mei waar 250 teams zullen deelnemen. Al deze Classic & GT Cars worden geladen op de 32 vrachtwagen tijdens het ACCE in het Park van Brasschaat. Kom mee de passie voor de oldtimersport beleven!

Meer info: http://acce.be/ 


Beste wagens om te bezitten in 2019

Auto Express deed in het Verenigd Koninkrijk een bevraging naar de beste wagens in 2019. (Driver Power)
Alfa Romeo Giulia kreeg voor het tweede jaar op rij een verdienstelijke derde plaats met een tevredenheidscore van 93%.

De bestuurders werden onder andere bevraagd over brandstofverbruik, rijgedrag, kofferruimte, betrouwbaarheid, het multimediasysteem, enzovoort.

Ontdek de volledige ranking


Meer dan 70 jaar JEEP-geschiedenis op de oprit

Mooie beelden van één van onze eerste fiere Wrangler Rubicon klanten die meer dan 70 jaar aan JEEP-geschiedenis op zijn oprit heeft staan.


Fiat 500 in bekend New Yorks museum

In het Museum of Modern Art (MoMA) in New York staat een Fiat 500 van de populaire F-reeks te blinken. Dit toch wel speciaal 'kunstwerk' werd gemaakt tussen 1965 en 1972. Hij maakt deel uit van een intieme collectie van amper 10 auto's. Waarom? Als teken van goede smaak. De piepkleine wagen ontworpen door Dante Giacosa in 1957 heeft zeker zijn plaatsje verdient.

Bron: Gocar

In het MoMa kom je deze Fiat 500 tegen


Alfa Romeo Racing:
Nieuw gamma en speciale TI serie voor Guilia Quadrofoglio en Stelvio Quadrifoglio

 

Bron: passioneautoitaliane.com


De ideale reispartner

Een BUGA-AUTO klant is met zijn nieuwe Wrangler aangekomen in Marbella.
Dat dit een goede reisgezel is wisten we al natuurlijk ;). Enjoy!


Alfa Romeo Sauber wordt Alfa Romeo Racing

De naam Sauber verdwijnt uit de Formule 1. Met deze grote verrassing komt Alfa Romeo Sauber bij de start van het nieuwe seizoen op de proppen. 
Sinds vorig jaar is Alfa Romeo titelsponsor. Bij deze wordt het Formule 1-team Alfa Romeo en dus niet langer Sauber-team met Alfa Romeo sponsoring. Ongetwijfeld betekent dit dat het een nog groter Alfa Romeo Racing een nog groter budget krijgt en dat de kleur van de auto een nog opvallender donkerrood van Alfa Romeo krijgt. Het bekende klavertje vier (quadrifoglio) komt duidelijk op de auto te staan. 

Lees het artikel op gpfans.

Terug in de tijd: Alfa Romeo onklopbaar in de Formule 1 

Alfa is geen onbekende naam in de geschiedenis van Formule 1. De Quadrifoglio domineerde her wereldkampioenschap. Dat door de zegeviering tijdens de Grand Prix op 13 mei 1950 op het circuit van Silverstone. Maar het heeft onder andere nog altijd het record in handen dat de volgende 68 jaar nog niet verbroken is. 

Lees de F1 geschiedenis in het artikel op gpupdate 


Buga-Auto en Boretti lanceren samen unieke Fiat 500 Lounge met Boretti-pakket

BUGA-AUTO en keukenshop Boretti slaan de handen in elkaar en lanceren een unieke Fiat 500 Lounge voor het Autosalon 2019!
Slechts 30 voertuigen krijgen de volledige Fiat 500 uitrusting waaronder 16" velgen in metaallegering, een vast glazen dak en een groot navigatiescherm, ... én een schitterend Boretti-paket: een espressomachine, een set espressotasjes, Boretti-koffie en een luxe kookshort. 

Kortom de perfecte match van 2 Italiaanse topmerken!

De rijkelijke uitrusting van de speciale 500 Lounge in samenwerking met Boretti:

- Een 7" TFT digitaal scherm met multimedia-interface,
- Een groot navigatie scherm met MP3-radio, bluetooth, USB, AUXm
- Manuele airco
- 16" velgen in metaallegering
- Parkeerhulp aan achterzijde
- Glazen dak (vast)
- Een exclusief Italiaans 500 logo met Swarovski kristallen
- Extra decoratie met Italiaanse vlaggetjes aan de zijkant
- Specifieke Boretti badges
- 4 jaar / 60.000 km waarborg inclusief wegenbijstand in gans Europa

Bezoek onze showrooms!
De 500 Lounge i.s.m. Boretti is te bekijken bij Buga-Auto in Geel, Wijnegem en Antwerpen.

Consumenten-adviesprijs: € 13.490, inclusief alle mogelijke promoties.

Bron: persbericht Boretti nieuws


 

Sauber Formule 1 team is klaar voor 2019


Jeep Wrangler: SUV met hoog fungehalte

Gocar ging op zoek naar de leukste SUV's van 2018. Jeep Wrangler kreeg de mooie eerste plaats!
Waarom? Zijn look, avontuurlijke uitstraling, deuren en dak zijn te verwijderen, hij geraakt overal, ... kortom alles!

De 3 leukste SUV’s van 2018
Bron: Gocar


Met Jeep rijden op 'Jeep Winter Experience'

Deze winter organiseert Jeep weer de exclusieve 'Jeep Winter Experience'. Deze gaat door in CampZero, een ideaal oord voor wintersport. 
Bezoekers van het dorpje kunnen er met een 4x4 Jeep rijden zoals de nieuwe Wrangler Rubicon en Sahara, de Cherokee Limited 4x4n de Renegard Trailhawk en de Grand Cherokee Trackhawk. Dat de zaken bij Jeep goed gaan lees je hier.

Jeep Winter Experience: spelen in de sneeuw
Bron: Gocar.be


Mannelijke elegantie met Fiat 500 Collezione

De nieuwe Fiat 500 Collezione ontstond uit een samenwerking met het tijdschrift Uomo Vogue dat synoniem staat voor mannelijke elegantie in Italiaanse stijl. De Collezione, een stadsmus met een stoer kantje. Gocar.be testte hem uit. Wat is hun verdict? 

Met zijn serieuze bicolore kleurenpatroon in Bordeaux Opera en Grigio Carrara, samen Bicolore Brunello. Glamour van mode en kleuren van de herfst. 
Je kan natuurlijk ook kiezen uit 3 monochrome kleuren in standaarduitvoering met standaard zonnedak of met elektrische softtop (cabrio). Stijl troef dus.

Onder de motorkap is er niets nieuw. Je kunt kiezen tussen een 1,2 liter viercilinder (69 pk) en een tweecilinder van 900 cc, 85 pk. Ideaal voor de stad.

Kortom: Collezione: een nieuw vestje voor de 500 en technisch nog zoals we hem kennen. Lees het volledige artikel.

FIAT Collezione
Bron: Gocar.be


Abarth 595 Pista op VRT-Radio 2

Donderdag 20 september wordt er in het radioprogramma 'Spits' een bijdrage uitgezonden over de Abarth 595 Pista! 
Luister tussen 16 en 18 uur dus zeker naar Spits op Radio 2. 

Lees ook hier meer over deze bijzondere wagen. 

Bron: Radio 2


Great view


Test van de RAM 1500

RAM 1500

RAM en Dodge hebben een nieuwe officiële importeur in Europa: KWA (Klintberg & Way Automotive. De nieuwe RAM 1500 werd voor deze gelegenheid door gocar.be getest. RAM 1500 is in trek bij veel zelfstandigen in België. Vooral de onderhuis heeft belangrijke wijzigingen gekregen. De beroemde 5,7-liter HEMI V8 (395 pk) kan tegenwoordig aan cilinderuitschakeling doen en op 4 cilinders draaien om het brandstofverbruik te verlagen. Verder verloor de reus enkele kilo's (200 kg) door het gebruik van lichtere, sterkere materialen maar kreeg hij 100 kg extra veiligheidsuitrusting. Ook de cabine is zeer ruim. Verder vonden nog wat aanpassingen aan voor comfort. 

Lees het volledige artikel. 

 

 


 

bron Gocar

Autovlan kiest Alfa Romeo Stelvio tot beste SUV!

U kan er niet meer naast kijken, SUV's zijn overal aanwezig. Dankzij de populariteit van het type wagen, stijgt ook het aanbod. Maar welke moet u kiezen? De redactie van Autovlan, Gocar maakte een top 5 van SUV's op dit moment en bombardeerde de 'Alfa Romeo Stelvio' als de absolute numero uno. De cross-over, gebaseerd op de Giulia krijgt goede punten op rijgedrag en vooral de Quadrifoglio-versie heeft hun hart gestolen.

Bekijk de volledige top 5 van Autovlan

 

 


Succesvolle SUV-testdag! 

Op 14 oktober, dag van de verkiezingen stonden onze nieuwe SUV's modellen 2019 klaar om getest en gekozen te worden.
Verschillende kiezers maakten deze zonnige zondag tijd vrij om hun gekozen SUV aan een proef te onderwerpen! Een succes! 

Enkele sfeerbeelden van de modellen op onze kieslijst: 
(klik op de foto om te vergroten)

  
 
 

   


Nieuwe Jeep Cherokee 

De evoluties van de nieuwe Cherokee geven hem een meer moderne look en maakt het gebruiksvriendelijker in de dagelijkse praktijk.

Wanneer u deze en de vorige versie naast elkaar ziet zie je enkele verschillen. Zo zijn de koplampen groter en zitten ze in één behuizing. Verder is er een nieuw ontwerp van de motorkap, bumper en de mistlampen. Achteraan is de vorm van de lichten hetzelfde maar de remlichten en richtingaanwijzers zitten in een ledstrip. Handig is het systeem achter de tankklep zodat u kunt tanken zonder de dop los te schroeven. Ook in het interieur zijn de veranderingen subtiel.

Onder de motorkap is er wat verandert. In de dieseluitvoeringen blijft alleen de 2.2 MJD over in de vermogens 150 en 195 pk en voldoen aan de Euro 6d Temp-uitstootnorm. De 3.2-V6 is vervangen door een nieuwe drukgevoede tweeliter-viercilinder voor 270 pk. 

Autogids onderwierp de nieuwe Jeep Cherokee aan een test. Lees het volledige artikel.


Alfa Romeo 6C op de Zoute Grand Prix 2018

De mooiste op de Zoute Grand Prix 2018? Dat was Alfa Romeo 6C 2500 SS Coupé Touring Superleggera uit 1948.. Tijdens het Concours d'Elégance won het de "Best of Show" prijs. De auto van verzamelaar Johan van Puyvelde heeft volgens de eigenaar de prijs te danken aan: zijn koetswerk door het huis Touring Superleggera, zijn sportieve chassis en unieke grijze kleur.

Lees het artikel in Knack. 

De Alfa Romeo 6C was de mooiste op de Zoute Grand Prix 2018

© BELGA


Fiat Abarth 124 GT getest en goedgekeurd

Autosport.be testte de nieuwe FIat Abarth 124 GT. Deze heruitgave van de Abarth 124 stelt niet teleur. Hoewel men van iconen moet afblijven is de vrees in dit geval onterecht. Fiat heeft hierbij respectvol de esthetische uitstraling van de Abarth 124 van de jaren zestig behouden. 

Mist u de sportieve look bij de gewone Fiat 124? Fan van snelheid en performantie? Dan is deze zeker iets voor u. 

Lees hier over zijn geschiedenis en de test. 

 

 

 

 

 


Alfa Romeo Stelvio, Franse onruststoker?

Een vergelijking van de Alfa Romeo Stelvio met andere Premium-SUV's. Neem een kijkje in de het interieur van de eersteklas SUV en vergelijk zijn prestaties.

Lees het artikel in Autogids 

 


De Jeep Renegade 1.0 120 PK onder de loep

De SUV zit in Europa in de lift. Eén model steekt hier met kop en schouders bovenuit; de Renegade.

Autogids deed een een gedetailleerde wegtest. Ontdek de prestaties van de Jeep met een opgefriste look, uitgebreide connectiviteit én een nieuwe motor. 

Lees het artikel van Autogids.

Lees het testverslag in Autogids

 

 

 

 

 


SUV met twee- of vierwielaandrijving? 

Wil je een SUV kopen, dan stelt de vraag zich: ga ik voor twee- of vierwielaandrijving? Hoe moet je beslissen welk type het beste is voor jou. Welke voordelen en nadelen bieden beide systemen? 

Pro's 4x4

- betere trekkracht en stabiliteit
- groter veiligheidsgevoel bij slecht weer
- veelzijdig
- gelijkmatige bandenslijtage
- geen sneeuwkettingen nodig bij winterbanden

Contra 4x4

- duurder bij aankoop
- hogere onderheidskosten
- (iets) hoger verbruik
- banden per vier vervangen
- rijgedrag in bochten verbetert niet

Lees meer over de vergelijking in het artikel van Autogids.

 


SUV's niet langer buiten handbereik

Een pick-up, zwaarder en hoger dus duur voor de fiscus? Doorgaans wel. Maar de SUV kon zich aanpassen. We kennen de SUV oorspronkelijk van de VS: een grote, logge auto die veel brandstof verbruikt. Met als gevolg een blije fiscus. Maar de SUV in Europa is er eentje die zich aangepast heeft aa, de markt. Energiezuiniger. Een downsizing van de SUV zorgt ervoor dat meer (particuliere) klanten deze kunnen kopen en dat hij voor zelfstandigen fiscaal draaglijker is geworden. 

Lees het uitgebreide artikel over het financiële plaatje


Monster JEEP Grand Cherokee Trackhawk 

Een extreme mmotor in een grote Jeep? Dan krijg je de Grand Cherokee Trackhawk. Aangedreven door een Hellcat-V8 met meer dan 700 pk. De ingenieurs namen de Grand Cherokee SRT als basis, in de voorbumper werden grotere luchtinlaten aangebracht en achteraan kreeg hij twee dubbele uitlaten.  Onder andere met vierwielaandrijving, zonder reductiebak en een aanpassing van de koppelverdeling tussen de assen. 

Lees het artikel in Autogids over dit krachtig monster. 


Jeep Wrangler overwint de Rubicon Trail

Op de bucketlist van elke 4x4-fan: de Rubicon Trail bij Lake Tahoe op de grens tussen California en Nevada. In standaardconfiguratie overwint de compacte en terreinvaardige Jeep Wrangler de Rubicon Trail.

Autowereld deed de test met een Wrangler op dit avontuurlijke terrein. 

Lees verslag 1 van Autowereld

Lees verslag 2 van Autowereld

 

 

 


Abarth 595 en haar mini facelift

Nieuwe kleuren, multimedia en een Sport-modus. Veel is er niet verandert aan het uiterlijk van de Abarth 595. Why change a winning team? 
De kleine 'facelift' heeft enkele subtiele aanpassingen in de details. De 595 Competizione en Trofeo hebben de nieuwe lakkleur Adrenalina Green gekregen en de Turismo kan in Asfalto Grey worden besteld. Het dashboard wordt in de basis-595 voortaan in de kleur van het koetswerk gelakt. En het multimediasysteem heeft een scherm in 5/7 duim (afhankelijk van de versie). Verder heeft de Turismo nu lederen stoelen. Voor de Competizione en Trofeo is er het Record Monza-pakket met een actieve klep in de uitlaat die u kunt bedienen met een sport-knop.

Bron: Autogids


Fiat 500X: waarom een product dat goed verkoopt veranderen?

Fiat 500X: kleine facelift en Renegade-motoren #1

Fiat 500X kreeg een kleine facelift met wat elementen van de Fiat 500. Zo is het verwantschap tussen de twee duidelijk. Voortaan is er de optie voor ledkoplampen met twee gezichten: Cross en Urban. De Urban kreeg een nieuwe bumper, op de Cross kwamen nieuwe aluminium decoratiestukken en mistlampen. Ook het instrumentenbord en stuurwiel veranderen.  Lees meer in het artikel van autogids.

 

 

 

 

 

 


Fiat 500X, klaar voor het nieuwe schooljaar

Vanaf 8 september staat de nieuwe 500X bij de Fiat-dealers. Deze keer zet hij in op meer veiligheid. De basisuitrusting werd uitgebreid met een actieve spoorassistent en een adaptieve snelheidsregelaar. Behalve de instapversie beschikt hij standaard ook over het multimediasysteem Uconnect. 

Lees het artikel van Autogids

Bekijk hier het promofilmpje van de Fiat 500X: 


Facelift Fiat 500X

fiat-500x-facelift-2018_01Na vier jaar dat de 500X op de markt is, is hij ook aan de beurt voor een facelift. De 500X mag een deel van de Fiat 500 facelift (2015) zijn techniek overnemen, maar ook enkele designdetails. Ook binnenin zijn er enkele updates gebeurd. 

De grote nieuwigheid voorin? Een 1 liter driecilinder benzine met 120 pk (190 nm). Lees het artikel van autofans. 

Bekijk de uitgebreide reclamespot.

 

 

 

 

 

 

 


De snelste SUV ter wereld? Dat is de Jeep!

Jeep heeft de snelste en krachtigste SUV in de showroom: De Grand Cherokee Trackhawk! Een V8 in de vooronder van de wagen met reusachtige compressor van 6,2 liter zorgt voor een vermogen van 707 pk! De snelheidsmeter reikt tot wel 320 km per uur. Ook in de bochten blijft hij vlak op het asfalt. Vergeleken met de Grand Cherokee ligt hij wel iets lager bij het wegdek. Ook niet onbelangrijk: de remmen. Bij 100 km per uur sta je (2,5 ton!), bij vol remmen, in minder dan 35 meter stil zonder te schuiven. 

Andere technische weetjes: 

875 Nm bij 4.800 t/m

290 km/u

0-100 km/u in 3,5 sec.

16,8 liter verbruik

385 g/km CO2

e121.900

Journalist van HLN nam de proef op de som: Lees hier het volledige artikel


Camp Jeep® was een succes

Ook dit jaar was Camp Jeep®  weer pure adrenaline en plezier! Met de nieuwe Jeep Wrangler in de schijnwerpers. Bekijk de sfeervolle videobeelden en fotomateriaal.  


Speciale reeks en conceptcar voor Fiat 500

   

Fiat komt op de proppen met een speciale reeks van de Fiat 500 als eerbetoon aan de Jolly (ook wel Spiaggina) die dit jaar 60 jaar bestaat! En als dat niet genoeg is, doen ze er ook een conceptcar bovenop, de Spiaggina door Garage Italia. Deze kan op vraag gebouwd worden. 

Terug van weg geweest

In 1958 was er de editie Jolly 'Spiaggina'. Nu zestig jaar later brengt Fiat 1958 exemplaren op de markt. Met een knipoog naar zijn voorganger en enkel als cabriolet.  

Verjaardagscadeau

Niet alleen bestaat de Jolly 60 jaar. Fiat heeft nog wat te vieren. Naar aanleiding van het 500 jarig bestaan van Fiat presenteert het de showcar 'Spiaggina by Garage Italia'. Deze conceptcar is gebaseerd op de 500 C. Ook dit exemplaar heeft geen dak. En de achterbank? Die is ingeruild voor een ruim compartiment met geïntegreerde douche.

Lees het artikel op Vroom


Cristiano Ronaldo bij Juventus 

Sinds 17 juli 2018 speelt Cristiano Ronaldo bij Juventus. Hij staat best goed met het JEEP-logo, vind je niet?

  


Fiat 500L beste keuze en Alfa Romeo uiterst betrouwbaar!

In de VS kreeg de Fiat 500L de titel 'Best Economic Performance' van het consumentenbureau Automotive Science Group. 
Fiat laat hierbij elke concurrent achter zich en presteert goed betrouwbaarheid en kosten.

In Groot Brittanië zijn ze dan weer heel tevreden over de degelijkheid van Alfa Romeo. Uit een onderzoek bij lezers van What Car? blijkt dat Alfa Romeo op de vijfde plaats prijkt en 85,8% scoort qua betrouwbaarheid.

Dit bericht Auto Edizione: Lees het volledige artikel


Tour Amical 2018

De Alfa Romeo Stelvio van Eddy Joosen en Georges Van Oosten opent de Old Timer Rally.

Voor het vijftienjarig bestaan van Tour Amical gaan we terug naar de roots in Spanje. 
Van Perpignan naar Barcelona - Palma de Mallorca Ibiza - Malaga.


11-07-2017

Fiat 500 viert zijn 60ste verjaardag met de speciale serie "Anniversario"

Vanaf nu in de BUGA-AUTO Showroom

Deze nieuwe speciale serie is geïnspireerd op de Dolce Vita.

 • De 500 Anniversario brengt nieuwe exclusieve koetswerkkleuren (Verde Riviera en Arancio Sicilia) met exclusieve interieurs, vintage logo's en volledig verchroomde met specifiek legendarisch design uitgeruste16”-velgen.
 • Het summum op het vlak van elegantie: het in chroom afgewerkt « Anniversario » logo op de koffer.
 • Het model is verkrijgbaar in de versies berline en cabriolet met een stijl die geïnspireerd is op het verleden, maar die uitgerust werd met baanbrekende technologie dankzij het systeem Uconnect™, dat een uitgebreid instrumentarium omvat met een digitaal 7” TFT-scherm en de setup Uconnect TM 7” HD Live met onder meer een radio voorzien van het systeem Apple Car Play en Android Auto.

De Fiat 500 blijft heel erg trouw aan zichzelf, maar pakte toch vaak uit met verschillende, en altijd exclusieve looks: dit is een van de geheimen van zijn eeuwige jeugd. Zijn design is altijd onmiskenbaar gebleven en wist de verbeelding van artiesten en modeontwerpers te prikkelen, die er elegante, exclusieve en sportieve interpretaties van maakten. Enkele van de opvallendste speciale reeksen zijn de "500C by Gucci", de "500 by Diesel" en de recente 500 Riva, "Het kleinste jacht ter wereld". Deze verschillende creatieve werelden werden met succes omgevormd tot een geliefde, inspirerende en fantastische auto.

Op 4 juli 1957 werd "het leuke autootje", het icoon van massaal autobezit, gelanceerd in Turijn. Het succes werd nog eens overgedaan in 2007 en in 2015 en dit jaar wordt de mijlpaal van twee miljoen verkochte auto's overschreden. De Fiat 500 Anniversario is een geschenk van de 500 voor zijn fans met een speciale reeks vol bijzondere eigenschappen en tegen een betaalbare prijs.

De stilistische details zijn een moderne herwerking van het onmiskenbare design van zijn fantastische voorouder. De nieuwe speciale reeks heeft een look uit de Sixties die verwijst naar enkele van de belangrijkste historische eigenschappen van de wagen, zoals de twee nieuwe specifieke kleuren die geïnspireerd zijn op de designs van het tijdloze icoon, de verchroomde accenten op de motorkap en de spiegelkappen, de historische Fiat-logo's en de 16" vintage lichtmetalen velgen of de velgen met diamanten afwerking die verwijst naar de spaken van klassieke autowielen. De elegantie van de auto wordt verzegeld met het cursieve "Anniversario"-logo op de koffer.

Binnenin werd elk detail ontwikkeld om de zorgeloze stijl en sfeer van de Sixties te vatten, maar dan met een innovatieve toets. De nieuwe stoffen zetels met horizontale strepen in perfecte Sixties-stijl, met horizontale lijnen en geborduurd 500-logo, verwijzen in combinatie met het Arancio Sicilia en Verde Riviera koetswerkkleuren inderdaad naar de jaren van La Dolce Vita.

De Fiat 500 heeft altijd al een onnavolgbare look gehad en de Anniversario is een erfgenaam van deze gesofistikeerde vitaliteit en geestdrift, die duidelijk tot uiting komt in het dashboard in koetswerkkleur. Ook de typische aandacht voor details is duidelijk merkbaar in het "Anniversario"-logo dat in een contrasterende kleur op de vloertapijten geborduurd werd.

De vitaliteit van de Sixties omhelst technologie van de nieuwste generatie: de look mag dan verwijzen naar La Dolce Vita, maar vanuit technologisch oogpunt biedt de nieuwe Fiat 500 Anniversario het beste van het beste wat comfort en connectiviteit betreft. De 500 Anniversario is voorzien van Apple Car Play en Android Auto™, 7” TFT-scherm en de Uconnect Radio DAB Live 7”.

Ook het gamma motoren is heel compleet, met benzine- en dieselmotoren met een vermogen gaande van 69 tot 105 pk.


12-06-2017

Buga-Auto presenteert:

Reeds bestelbaar en in de showroom.

De Abarth 695 Rivale: de prestaties van Abarth met het raffinement van Riva

 

 

 • De nieuwe speciale serie brengt twee merken samen die in staat zijn het gewone te transformeren tot iets buitengewoons en de limieten van prestaties en uniek karakter te overtreffen.
 • De als hatchback en cabriolet beschikbare beperkte serie onderscheidt zich door een unieke uitstraling en hoogwaardige materialen geïnspireerd door de motorjachten van Riva.
 • De Abarth 695 Rivale is verfijnd en uniek als een Riva-motorjacht, en garandeert uitzonderlijke prestaties zoals elke speciale serie van Abarth.
 • Om de 175ste verjaardag van Riva te vieren, is er ook de 695 Rivale 175th Anniversary, die nog bijkomende stijlvolle details meekrijgt.

De speciale serie Abarth 695 Rivale is het resultaat van de combinatie van Abarth met nog een tweede prominente Italiaanse naam in de domeinen technologie, innovatie, aandacht voor elk detail, en sterke prestaties: Riva. Het historische merk uit de wereld van de motorjachten, en een icoon van Italiaanse elegantie en stijl, werkte mee aan het creëren van de meest verfijnde Abarth ooit.

De beperkte serie Abarth 695 Rivale is beschikbaar als hatchback en als cabriolet. Ze krijgt een exclusieve tweekleurige lakafwerking in blauw en Riva-grijs met een dubbele lijn in aquamarijn langs de gordellijn (een verwijzing naar de "waterlijn" op jachten), 

"Satin Chrome" deurgrepen, een "695 Rivale"-logo op de achterklep en een specifieke achterbumper. Het karakteristieke "Satin Chrome" sierelement op de achterklep werd geïnspireerd door de elegante lijnen van de recentste jachten uit het Riva-gamma en geeft het model een nog sterker herkenbare identiteit.

Zoals elke Abarth ontleent de wagen heel veel charme aan de gebruikelijke zoektocht naar steeds sterkere prestaties door voortdurende technische upgrades. De 1.368 cm3 motor onder de motorkap van de 695 Rivale ontwikkelt een maximumvermogen van 180 pk en een koppel van 250 Nm. De 695 Rivale heeft een verhouding vermogen-gewicht van een echte supersportwagen (5,8 kg/pk; totaalgewicht van 1.045 kg) en levert uitzonderlijke prestaties met een topsnelheid van 225 km/u en een 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden. Hij speelt daarmee in op de vereisten van mondaine klanten die op zoek zijn naar elegantie, verfijning en sterke prestaties.

Tegelijk met de Abarth 695 Rivale wordt ook de 695 Rivale 175 Anniversary onthuld. Die laatste viert de 175ste verjaardag van het merk Riva, dat opgericht werd in 1842. De "Ultra-limited Edition" legt de nadruk op hoogwaardig handwerk met specifieke bijkomende elementen, exclusieve velgen, verjaardagslogo's en een met de hand gestikte lederen bekleding in de kleuren blauw en zwart voor de voorzetels. 175 hatchbacks en 175 cabriolets zijn beschikbaar.

Een wagen voor het asfalt met een link naar het water

Met de 695 Rivale wil Abarth zijn traditionele waarden overstijgen en, door de schitterende uitstraling van Riva te incorporeren, inspelen op de behoefte aan een combinatie van opwindende prestaties en een hoger niveau van verfijning en elegantie.

Zijn styling wordt geïnspireerd door de nog zeer nieuwe 56' Rivale, een open jacht van 17 meter dat één van de wendbaarste en efficiëntste is die Riva ooit bouwde. Eigenschappen die het deelt met de 695 Rivale, die op zijn beurt enkele accenten overneemt uit de wereld van de motorjachten om zijn unieke concept van elegantie en karakter in de verf te zetten. Esthetische karakteristieken die het jacht en de wagen gemeenschappelijk hebben, zijn bijvoorbeeld het typerende Riva-grijs en de sierelementen in gesatineerd chroom. 

De drempelplaten van koolstofvezel, de zetels en deurpanelen in blauw leder, de zwarte tapijten met blauwe inzetstukken, en het dashboard in koolstofvezel of mahonie verschillende varianten in het interieur, die op aanvraag beschikbaar zijn om de nautische uitstraling van de wagen te accentueren. Hout, het natuurlijke materiaal bij uitstek, wordt gecombineerd met zeer geavanceerde technologische oplossingen om absolute uitmuntendheid te bereiken, net als in de jachten van Riva: de perfecte combinatie van ultieme technologie en vakmanschap. Met het "Mahogany Pack" kan de Riva-filosofie nog sterker naar voren worden gebracht.Bovenop het mahoniehouten dashboardpaneel omvat dat een specifiek stuurwiel met een bekleding van blauw en zwart leder en een mahoniehouten badge, een met blauw leder beklede instrumentenbordkap, en een versnellingspookknop en drempelplaten van mahonie. 

Ook de technologische content is voortreffelijk: een met Apple CarPlay en Android Auto compatibel Uconnect™-infotainmentsysteem met HD-aanraakscherm van 7" is standaard. Daarnaast is er een met de hand gegraveerd, genummerd plaatje, dat op aanvraag gepersonaliseerd kan worden met de naam van het jacht van de eigenaar: een originele manier om van de nieuwe Abarth 695 Rivale de krachtige tegenhanger op het land te maken. Het Abarth-karakter van de wagen laat zich ten slotte duidelijk zien in de vorm van een Akrapovič-uitlaat met eindstukken van koolstofvezel, Brembo-remmen met zwarte, vaste remklauwen met vier zuigers vooraan, 17" lichtmetalen Supersport-velgen met specifieke glanzend grijze afwerking, en een Abarth by Koni-ophanging met FSD-technologie (Frequency-Selective Damping).

Dankzij zijn unieke kenmerken is de Abarth 695 Rivale een Instant Classic, die alles heeft om deel te gaan uitmaken van de selecte groep van het Registro Abarth. Die groep neemt enkel de exclusiefste wagens op met de technische of historische vereisten om van hen verzamelobjecten te maken.

Een eerbetoon aan 175 jaar Riva

Abarth en Riva delen een rijke geschiedenis en bouwen continu voort op hun erfgoed om vorm te geven aan hun toekomst. De verhalen van Carlo Abarth en Carlo Riva zijn de fantastische verhalen van twee Italianen die een droom hadden en die hebben verwezenlijkt. Beiden hadden de moed om buiten het gebruikelijke kader te denken, en gaven de wereld zo wagens en boten met een niveau van absolute uitmuntendheid die in de loop van de tijd uitgegroeid zijn tot wereldwijde iconen.

In 2017 viert Riva zijn 175ste verjaardag, een mijlpaal die wereldwijd maar zeer weinig bedrijven bereiken. Om die bijzondere verjaardag te vieren, creëert Abarth de 175 Anniversary, een ultrabeperkte serie van de 695 Rivale met een oplage van slechts 175 hatchbacks en 175 cabriolets. De serie is een eerbetoon aan Italiaanse knowhow, met handgemaakte details zoals een met de hand gestikte tweekleurige lederen zetelbekleding in blauw en zwart met gestikt verjaardagslogo op de hoofdsteun, een dashboard in koolstofvezel met specifiek, via zijdezeefdruk aangebracht logo, een bijzonder genummerd plaatje in het interieur en een verjaardagsbadge op de stijl aan de buitenkant. Ook het design van de 17" lichtmetalen velgen is specifiek.

 

Bron: Abarthpress


Ontdek de Alfa Romeo Stelvio


Guy De Pré neemt de Alfa Romeo Giulia QV onder de loep

Donderdag 27 april 2017 kon je tijdens Spits (tussen 16 en 18 uur) op Radio 2 horen wat Guy De Pré vindt van de Alfa Romeo Giulia QV. Een prachtscore van 9/10! Dit zegt hij er over op Facebook:

DONDERDAG TEST IK OP RADIO 2 DE ALFA ROMEO GIULIA QV, EEN FERRARI VOOR HET HELE GEZIN :) !

De ‘gewone’ Alfa Romeo Giulia is een pracht van een auto die niet voor niks op een haar na werd verkozen tot Europese Auto van Het Jaar.
Maar deze Giulia QV, wat staat voor Quadrifoglio of Klavertje Vier, is een heus monster.
Hij heeft een 2.9-liter 6-cilindermotor met 2 turbo’s die maar liefst 510 pk sterk is, en die in nauwe samenwerking met Ferrari wordt gebouwd.
En dat zegt genoeg.

De Alfa Romeo Giulia QV haalt een top van 307 km per uur en spurt in 4 seconden van 0 naar 100.
Niet normaal voor een overigens vrij normaal uitziende gezinsberline.
Dat zijn prestaties waarvan zelfs de sportieve grote broers en zussen van Maserati alleen maar kunnen dromen.

Ik zei het al: deze Giulia QV is niet normaal. 
Eigenlijk is dit gewoon een Ferrari maar dan met plaats voor 4 tot 5 mensen én hun bagage.
Een wolf in schaapskleren. En voor een fractie van de prijs van een Ferrari.

En eentje die ook nog eens verbluffend comfortabel is en dus geschikt is voor alle dagelijkse ritjes.
Alfa Romeo vond de perfecte balans tussen een volbloed sportwagen en comfortabele gezinswagen.
Dat klinkt misschien simpel, maar dat is het niet.
Er zijn maar héél weinig constructeurs die daarin slagen.

Toen ik deze heetgebakerde Italiaan ging testen was ik toch een beetje nerveus.
510 pk op de achterwielen is niet niks, en ik had op het internet al foto’s gezien van Giulia QV’s die geplooid waren, zelfs eentje met een officieel fabriekstestrijder achter het stuur geloof ik.

Maar de kennismaking met deze krachtpatser viel ontzettend mee.
De auto is om te beginnen heel vergevingsgezind als je een foutje maakt, hij is zeer goed uitgebalanceerd, en de wegligging is extreem evenwichtig. 
Gecombineerd met een zeer directe besturing, een prima handgeschakelde zesbak met een kort pookje, en remmen die je niet in de steek laten, zorgt deze QV voor tonnen rijplezier.
Op nat wegdek is het wel uitkijken met die 510 pk op de achterwielen natuurlijk.
En de benzinepomp zie je vaak, want de auto heeft een tank van amper 58 liter, en minder dan 10 liter verbruiken zit er echt niet in.

Voor mij is de Alfa Romeo Giulia QV een van de strafste en fijnste auto’s van het moment.
Ik zit er prima in, en de rijhouding is (voor mij) ideaal.
Hij is bliksemsnel en toch comfortabel.
En hij maakt een super geluid.
Een topper kortom.

Maar wel met een prijs die kan tellen: 76.000 euro.
Die prijs is evenwel vergelijkbaar met zijn rechtstreekse concurrenten zoals de BMW M3.
Met als groot verschil dat de QV veel completer uitgerust is, en je dus geen handenvol extra geld moet uitgeven aan opties.

Het liefst had ik deze Giulia QV gewoon bijgehouden, maar daar gingen de mensen van Alfa Romeo niet mee akkoord. Flauw...


TECHNISCHE FICHE ALFA ROMEO GIULIA QV
Motor:
Configuratie 6 cilinders in V 
Cilinderinhoud 2891cc 
Brandstof Benzine 
Voeding Turbo 
Vermogen in Kw/pk 375/510 
Koppel 600 Nm 
Overbrenging Achteraan 
Versnellingsbak Manuele 6-bak 
Emissienorm E6 
CO2-uitstoot 198 gram/km 
Fiscaal vermogen 15 pk

Prestaties: 
Optrekken 0-100 km/u 3.9 sec
Topsnelheid 307 km/u
Verbruik volgens Alfa Romeo 8.5 l/100 km
Gemiddeld testverbruik 12,5 l/100 km

Afmetingen en gewicht:
Aantal deuren 4
Aantal zitplaatsen 4
Lengte (mm) 4639
Breedte (mm) 1873
Hoogte (mm) 1426
Gewicht 1580 kg
Tankinhoud 58 liter
Banden voor 245/35 R 19
Banden achter 285/30 R 19
Inhoud kofferruimte 480 liter

Garantie:
Roest 8 jaar
Onderdelen / uren 2 jaar

PRIJS ALFA ROMEO GIULIA QV
Vanaf 76.000 euro zonder opties
Er is een Alfa Romeo Giulia vanaf 31.990 euro

PLUS-EN MINPUNTEN ALFA ROMEO GIULIA QV
+fantastische motor met Ferrari-genen en 510 pk vermogen !
+onwaarschijnlijke topprestaties
+eigenlijk een Ferrari met ruimte voor 4 tot 5 personen én hun bagage
+een wolf in schaapskleren, wat zeg ik, een monster !
+uitzonderlijk uitgebalanceerde wegligging
+Alfa Romeo vond de perfecte balans tussen volbloed sportwagen en comfortabele gezinsberline
+produceert een heel mooi geluid
+en hij is nog de mooiste van zijn klas ook

-uitkijken op nat/glad wegdek met die 510 pk op de achterwielen
-lust een stevige slok

EINDSCORE ALFA ROMEO GIULIA QV 
9 op 10


Fiat 500 in Shopping Queens op VIJF

Elke week daagt Jani Kazaltzis vier fashionista’s uit om de strijd aan te gaan voor het kroontje van de titel: Shopping Queen. Voor 300 euro stellen ze in drie uur een outfit samen en laten ze hun haar en make-up doen.  Ze doen dit in stijl. Hun ideaal gezelschap in de strijd? De Fiat 500. Heb jij hem al gespot?

http://www.vijf.be/shoppingqueens/


Alfa Giulia de beste auto van 2016!

Fiat 500 Riva

 

Geen twijfel meer mogelijk, Alfa Romeo Giulia is de beste. Het unicum in de autowereld is onderworpen aan een grondige test. Ontdek wat hem zo speciaal maakt: Lees het artikel van Topgear NL.


Stop darmkanker!

Fiat 500 Riva

 

BUGA-AUTO is bijzonder blij en fier om samen met de organisatie van Dokter Colemont iets te kunnen doen voor ‘Stop Darmkanker’. Wenst u ook een bijdrage te doen? Bezoek de website en bestel een armbandje of boek. Maak zo met vele anderen net dat kleine verschil in het stoppen van deze verschrikkelijke ziekte!

 


BUGA-AUTO op Classic Salon in Antwerp Expo!

Op zoek naar een klassieker? Bezoek ons dan op Classic Salon in Antwerp Expo. Van 3 tot 5 maart tonen we graag enkele van onze pareltjes aan het grote publiek! Met als thema dit jaar: Ferrari. Bezoek ons in hal 4 tegenover de stand Tour Amical!

U kunt als classic-liefhebber niet alleen onze wagens bewonderen maar ook aanschaffen tijdens of na de beurs! Na 5 maart staan de BUGA Classic wagens terug te blinken in onze showroom in Berchem (Frans van Hombeeckplein 12). Ook daar bent u van harte welkom!

Voor meer informatie over ons aanbod kunt u mailen naar: sk@buga-auto.be


Lage Emissie Kortingen Nu!

BUGA-AUTO speelt in op lage-emissiezone

Als autodealer in Antwerpen kunnen we niet om de lage-emissiezone heen.

Bij BUGA-AUTO in Berchem en Wijnegem hangt er dan ook sinds kort een enorme sticker tegen de venster: ‘Lage Emissie Kortingen Nu!’ BUGA-AUTO zou BUGA-AUTO niet zijn moesten wij niet samen met u naar een gepaste mobiliteitsoplossing zoeken. Op het eerste zicht lijkt de nieuwe situatie wat onoverzichtelijk, maar geen paniek*.

Zit u nu met de handen in het haar? Wilt u uw oude auto vervangen? Kom dan langs en dan bekijken we samen met een lekker tasje Italiaanse koffie wat er voor u mogelijk is. BUGA-AUTO verkoopt zowel nieuwe als tweedehandswagens met garantie van de Fiatgroep zodat u weer zonder zorgen kunt rijden in de lage-emissiezone.

Nog beter voor het milieu en uw portemonnee zijn de wagens op aardgas (CNG)! Comfortabel om mee te rijden en met extra fiscale voordelen zoals: vrij van wegen- en inschrijvingstaks, tot 2020 en uiterst milieuvriendelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie!

*Meer informatie over de lage emissie:

https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/lez
http://www.ademloos.be/nieuws/mobiliteit/dit-animatiefilmpje-moet-u-warm-maken-voor-de-lage-emissiezone

Filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=UtRjlAyIqlk


Nu verkrijgbaar: Jeep Grand Cherokee Night Eagle

Sta oog in oog met de nieuwe Cherokee van Jeep: Night Eagle. Deze mysterieuze nachtraaf met agressief kantje heeft
een supercool design. De sierlijsten, het interieur, de accenten en de hoogglans velgen (5 spaken). Alles zwart!
Dit maakt zijn coole look helemaal compleet.

De nieuwe versie vervolledigt het gamma en is gebaseerd op de Limited met extra uitrusting:

 • Uniek buitenwerk in ‘Gloss Black’: grill vooraan, voorbumpers, zwarte dakrails, licht- en raamcontouren.
 • Hoogglans zwarte emblemen:
  ‘Jeep’ op de neus, ‘Grand Cherokee’ op de flanken en het logo met Night Eagle-embleem op de achterklep.
 • 20” alu-velgen in ‘Gloss Black’
 • CommandView® panoramisch open dak met 2 panelen
 • Deurhendels in de kleur van het koetswerk
 • Lederen zetels: ‘Dark Black Suede’
 • Interieurafwerking: ‘Gun Metal’
 • Privacy glass

Ben jij klaar om de nacht te veroveren?  Neem contact op voor meer informatie.


Jeep Compass - zomer 2017


Op 17 november 2016 stelde JEEP zijn nieuwe SUV voor op het Autosalon van Los Angeles. De Jeep Compass wordt deze zomer 2017 verwacht. Deze compact SUV combineert perfect design, gebruikservaring, technologie en terreincapaciteiten. Neem contact op voor meer informatie.

Bekijk het spotje over Jeep Compass waarin Ron Arad het design bespreekt:


Fiat 500 Riva

Fiat 500 Riva - The smallest yacht in the world [video]

Fiat heeft voor de lancering van de speciale reeks Fiat 500 Riva weer een prachtig spotje gemaakt. Enjoy!

De 500 Riva is een prachtige speciale reeks, in zijn stijlvolle blauwe kleur met Aquamarine accent, met zijn echt houten inleg in het interieur, de lederen zetelbekleding, zijn 7 inch touchscreen met navigatie, en nog veel meer.

 

Nu bestelbaar bij Buga-Auto.

 


levering Qubo thuiszorg vleminckveld

BUGA-AUTO levert 6 Fiat Qubo’s op aardgas aan thuiszorg vleminckveld.

Eind juni hebben enkele enthousiaste medewerkers van Flex, het noodhulpteam van thuiszorg  vleminckveld, de sleutels van 6 gloednieuwe Fiat Qubo’s in ontvangst mogen nemen bij BUGA-AUTO Antwerpen. Na een korte toelichting van de wagens werden deze één voor één uit de showroom gereden, om zo op weg te gaan naar de eerste zorgbehoevenden.

Fiat Qubo op Aardgas: ecologische en economisch.

De Fiat Qubo is een compacte en praktische wagen, uitermate geschikt voor gebruik in de stad en daarbuiten, met een grote kofferruimte en een hoge zitpositie. Verder zijn deze wagens voorzien van alle veiligheidssystemen en comfort zoals elektrische bedieningen, airconditioning, …

Deze wagens rijden op aardgas, een zeer interessante alternatieve brandstof: milieuvriendelijk (95% minder fijn stof, tot 27% minder CO2-uitstoor, geen roet-uitstoot) en tot wel 30% goedkoper dan een wagen op benzine of diesel !

Tanken kan u ondertussen op een groot aantal locaties verspreid over gans Vlaanderen.

thuiszorg vleminckveld, enthousiast en persoonlijk.

thuiszorg  vleminckveld biedt hulp aan huis in de Antwerpse regio, bij zorgbehoevende of sociaal kwetsbare mensen die nood hebben aan ondersteuning in hun dagelijks leven, om zo de kwaliteit van het leven thuis te handhaven of te verbeteren.

Er wordt veel aandacht geschonken aan de tevredenheid en het welzijn van de medewerkers, met als bekroning hiervoor de derde plaats behaalden in het onderzoek ‘Beste Werkplek van België 2013’. In 2016 bestaat thuiszorg  vleminckveld trouwens 65 jaar!

 


Fiat 500 Riva

Exclusieve reeks Fiat 500c Riva.

Het beeld van de Fiat 5OO wordt sterk geassocieerd met de Italiaanse levensstijl, een
exclusief karakter waarmee het model het summum is van elegantie en verfijning.
Zijn waarden maken ook deel uit van het DNA en de producten van Riva, de
constructeur van Italiaanse luxejachten en –boten.


De Fiat 5OO Riva is gebaseerd op de Fiat 5OO Lounge maar met een hoger
premiumgehalte en een extra vleugje klasse en stijl.
De Fiat 5OO Riva krijgt immers zowel in het interieur als aan het koetswerk
exclusieve afwerkingen in prestigieus hout, chroom en wit leder, onlosmakelijk
verbonden met de luxewereld van het varen.

 

De exclusieve afwerkingen van de Riva bestaat uit:
- Laterale sierlijsten met RIVA-logo in hout

- RIVA-badges, aan de binnen- en buitenkant van de wagen

- Laterale liner ACQUAMARINA

- Versnellingspook in hout (enkel met manuele versnellingsbak)

- Koffertapijt met houtinleg

- Instaplijsten in hout

- Dashboard in echt hout

- Exclusieve lederen zetelbekleding, met RIVA-logo

 

Maar ook:
- exclusieve metaalkleur Riva (marineblauw)

- dak in hetzelfde marineblauw als het koetswerk

- speciale 16’’ velgen

- automatische airconditioning

- 7’’ TFT-scherm met Uconnect HD met navigatie

-  identificatieplaatja gelimiteerde serie. Deze is genummerd en gratis voor de eerste 200 bestelde platen voor de Beluxmarkt.

 

Meer informatie en prijzen bij BUGA-AUTO.

 


Alfa Giulia behaalt 5 sterren in NCAP crashtest

Alfa Giulia behaalt 5 sterren in de NCAP crashtest.

De nieuwe Alfa Romeo Giulia heeft de prestigieuze 5-sterren beoordeling behaald in de Euro NCAP botsproef. De score van 98% voor de volwassene passagier is zelfs de hoogste ooit behaald door eender welke auto.

Deze score heeft de Giulia te danken aan een hele reeks innovatieve veiligheidssystemen die in de wagen geïntegreerd zijn en het gebruik van verschillende hoogwaardige materialen in het koetswerk , zoals aluminium, composiet en carbon, met het oog op het creëren van een lichte maar bijzonder sterke structuur.

 

> Lees hier het volledige verslag op de site van euroNCAP.

 


 

De Fiat 500X, de nieuwe Cross-Over geïnspireerd op de Fiat 500.

• Beschikbaar vanaf de lancering in de versies "Urban" (Fiat 500X) of All Road (Fiat 500X Cross)

• De ster op de Fiat-stand op het Autosalon van Brussel januari 2015

• Design en productie « Made in Italy » voor een voertuig dat in meer dan 100 landen zal worden verkocht

• Transmissies 4X2, Traction+ en 4X4

• Een compleet gamma van ultramoderne benzine- en dieselmotoren

• Beschikbaar met 9-traps automatische transmissie of 6-traps automaat met dubbele koppeling

• Beschikbaar in België vanaf het voorjaar 2015, nu al bestelbaar

• Prijzen: vanaf €16.500 voor de 500X 1.6 l E-TorQ 110 pk Pop

Contacteer ons voor meer informatie.

>> Lees een eerste korte test op Groenlicht.be

 

 


Alfa Giulia Testdrive

Bent u klaar voor de testrit van uw leven?

Maak dan snel een afspraak voor uw proefrit met de nieuwe Alfa Romeo Giulia.

Ja, ik ben er klaar voor.


Abarth 595 2016

 

 

 

 

 

 

Abarth 595 2016 rear

New Abarth 595 Line-Up

Bent u er klaar voor? De nieuwe Abarth 595 is er.

 • meer vermogen (145pk voor de 595, 165 voor de Turismo en 180pk voor de Competizione)
 • nieuwe look
 • nieuwe velgen (7% lichter, en 50% meer koeling!)
 • nieuwe kleuren
 • nieuw UConnect multimediasysteem
 • sper-differentieel beschikbaar op Competizione

 

De nieuwe Abarth 595 zal zoals voorheen beschikbaar blijven als hatchback en als cabrio, in 3 verschillende levels: 595, 595 Turismo en 595 Competizione. De gerobotiseerde sequentiële versnellingsbak blijft ook beschikbaar.

> Meer info bij ons verkoopsteam.